Fantasia PDF

Look up fantasia or fantasía in Wiktionary, the free dictionary. This disambiguation page lists articles associated with the title Fantasia. If an internal link led you here, you may wish to change the fantasia PDF to point directly to the intended article.


Författare: Hiro Mashima.

FANTASIA ist eine Sammlung von Hiro Mashimas schönsten Farbillustrationen aus FAIRY TAIL. Mit enthalten ist ein Interview mit dem Meister und viele Kommentare zu seiner Arbeit, sowie ein kleiner Farbillustrationskurs im Mashima-Style!

Fantasia kwam voor het eerst uit in 1940 en opnieuw in 1985 en 1990. Een vervolg op de film is verschenen in december 1999 onder de naam Fantasia 2000, geïnitieerd door Roy E. Ondanks de aanvankelijk lage opbrengst, wordt de film tegenwoordig gezien als een klassieker. Elk stuk wordt ingeleid door Deems Taylor, die de kijker wat achtergrondinformatie verschaft over het muziekstuk dat ze gaan horen, en wat voor aanpassingen er eventueel gemaakt zijn aan de muziek. Sommige van de muziekstukken zijn namelijk ingekort voor de film. De film opent zonder openingstitel of logo’s.

Men ziet een gordijn opengaan, en het orkest begint te spelen. Het eerste stuk van de Toccata en Fuga is in live-action en laat het orkest zien terwijl het musiceert, begeleid door abstracte lichtpatronen. Daarna gaat het beeld over op een abstracte tekenfilm, gebaseerd op de werken van de Duitse kunstenaar Oskar Fischinger. Dit filmpje draait om het veranderen van de seizoenen. Het begint met de zomer, en doorloopt dan de overige seizoenen tot de lente. Er komen veel dansstukken in voor.